Wat doe je nou eigenlijk met Diezx Agency Dies? 

 

Al vanaf mijn 18e heb ik een eigen bedrijf en ben nu dus 17 jaar onderneemster. Het begon met Danceagency, dit bedrijf kwam voort uit mijn dansopdrachten. Ik begon met freelance opdrachten en voor ik het wist had ik een showteam opgezet inclusief mijn eigen dansschool in Amsterdam.

Ik verzorgde danseressen, dansers, entertainment en modellen voor verschillende opdrachten en was uniek door niet ‘in dezelfde vijver’ te vissen, maar verder te zoeken naar nieuw talent.

Dit was vaak een groot succes. Denk aan opdrachten voor grote festivals, dj’s, RTL programma’s, bedrijfsfeesten enz. Soms ‘ontdekte’ ik iemand gewoon tijdens het uitgaan. Maar na 10 jaar kwam er een grote verschuiving. Klanten konden steeds makkelijker mensen zelf zoeken via social media (facebook) en ikzelf was ook toe aan iets nieuws. 

 

Ik besloot (naast het parttime vliegen als stewardess) een fitness opleiding te doen, omdat ik het nog steeds heerlijk vond om actief bezig te zijn. Voor mijn eind opdracht besloot ik een fitness vlog te maken. De mensen uit de klas, mijn leraar en de mensen die mijn filmpje tegen kwamen op social media waren heel erg enthousiast. Ik besloot meer workouts te gaan opnemen en ze gewoon online te gooien. Ik ontdekte het edit programma final cut pro en kocht een grote iMac. Nachten lang zat ik heerlijk te oefenen achter de computer. De filmpjes maken werd een echte hobby, ik vond dit zo vreselijk leuk. De opdrachten als coördinator van mijn Agency waren er nog wel voor een aantal vaste opdrachtgevers. Ook daar maakte ik filmpjes en dat vonden de klanten zo leuk dat ik voor een keuze stond. 

 

Diesna wil je voortaan filmpjes maken? Uhm ja natuurlik wil ik dat, alweer van mijn passie mijn werk maken! Eerst dansen en nu filmpjes maken. Ik kon mijn geluk niet op en begon hier vol passie aan. Op mijn youtube kanaal besloot ik 1 keer per week een video te plaatsen. Dit sloeg aan! Mensen begonnen mij te volgen en te vinden. Ik vertelde hoe ik 30 kg was afgevallen, maakte een ebook over mijn fitness kennis. Maar vooral.. ik begon ook met het filmen in huis. Mijn privé leven kwam steeds meer tevoorschijn. Iets waar ik nooit moeite mee had omdat ik eigenlijk toch altijd al een open boek ben. 

Ik wilde zwanger worden en ook dit vond ik geen probleem om te delen. Toen stapte ik naar een Agency toe voor hulp. De hulp die ik nu ook zou willen geven als mensen naar mij toe komen. Deze man vertelde mij dat ik beter in de camera moest kijken en dat het 't beste was als ik van 1 keer per week naar elke dag een video zou gaan. Ook dit hielp. En nee het ging niet snel in het begin maar ik hield vol. 

Ik weet nog dat ik op een event was uitgenodigd waar we een workout gingen doen. Ik had ongeveer 200 views per video maar ik maakte er gewoon elke keer weer vol passie een filmpje van. Ik sprak toen een jongen die ‘influencer’ was en hij vertelde mij dat ie het zo ‘dom’ vond, “van die mensen” die maar blijven doorgaan met weinig views. Hoe kan je dat nou zeggen, ik was daar totaal niet mee bezig. Maar toen ik naar huis reed leek het heel even alsof ik mij moest ‘schamen’ voor weinig views.. Gelukkig vergat ik het snel weer. Ik deed iets wat ik gewoon geweldig leuk vond. Ik vind het namelijk echt en cadeautje om als werk filmpjes te kunnen maken. Hier wordt ik helmaal rustig van en ik kan wel zeggen dat dit mij hetzelfde prettige gevoel geeft als dansen. Ik werk ook veel met muziek en ritme in mijn video’s en denk dat een trouwe kijker dat kan zien. Dit combineren met je ‘echte zelf’ is de key! Ik stapte over naar een grote Agency, maar wow hier kwam ik in een wereld terecht waar ik echt helemaal niets van snapte. Dit heeft mij echt de nodige fouten en strugles opgeleverd. Moeilijke en soms pijnlijke momenten. Momenten waar ik anderen voor wil behoeden. Ze waren niet nodig geweest als ik iets meer begeleiding had gehad. Mensen met een passie verder helpen is daarom mijn volgende droom. Iets wat toch weer terug komt, net zoals het bij het dansen is gegaan. Eerst begon ik zelf met dansen en daarna besloot ik anderen een podium te geven en te helpen. Nu wil ik dat exact bereiken met mijn Diezx Agency 2.0. Al mijn ervaringen delen die ik heb opgedaan in het maken van de afgelopen 800 video’s en 13 miljoen weergaven. 

 

Mijn focus is dan ook echt op video content. Leuke non fictie video’s, vlogs, online serie’s en personen echt een persoon laten zijn. Dat gaat je namelijk niet lukken met alleen maar foto’s. Dat kun je veel en veel beter bereiken met echte video’s. Hierbij kun je authentiek zijn. Authenticiteit is key!

 

Wanneer je hier verder mee komt kun je groeien in volgers en kun je er geld mee gaan verdienen door middel van campagnes die goed bij jou en jouw video’s aansluiten. Dit vertel ik er even bij omdat er toch mensen zijn die willen weten of dit uiteindelijk wat zal gaan opleveren. Maar ik kan je zeggen dat je al ver voor dit stadium veel geld hebt kunnen verdienen als je al ondernemend bent. Ik geef even een voorbeeld: Mijn dochter zit op 2 dansscholen, toen begon natuurlijk de periode waarin de dansscholen dicht moesten. Op het moment dat ik dit schrijf is dat al 3 maanden. Reden genoeg om de dansschool op te zeggen? Of blijven doorbetalen om de dansschool te blijven steunen. Van 1 dansschool kregen we filmpjes, persoonlijke filmpjes maar ook leuke danslessen via video. Van de andere dansschool kregen we lange tijd niets.. Ik denk dat je al kunt invullen voor welke dansschool wij uiteindelijk hebben gekozen om door te blijven betalen. Persoonlijk contact hebben in deze periode doormiddel van video is gewoon behouden en opbouwen van jouw community. Dus ook al zeggen ze op omdat ze het toch niet kunnen betalen of ze niets komen eten omdat je restaurant dicht is, als jij nu online in actie komt en een band behoudt met je klant, zullen ze straks terug komen en jou dubbel en dwars steunen. Een persoonlijke video is hierbij zo veel nuttiger dan een mailtje van de marketing afdeling, wordt jij er al moe van? Ik wel. Ik wil mensen zien. Verhalen, die raken je! 

Niet alleen nu maar ook na de crisis.

 

Waarom heb jij dit product op de markt gezet? Wat is jouw unieke verhaal hierachter? Maak het persoonlijk.  Bereik alleen de mensen die nodig zijn om te bereiken. Als een speer.. op de juiste doelgroep af. Wil je wel maar weet je gewoon echt niet HOE?

Dit kan dus doormiddel van de

 

My story.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

Diezx Agency

Diesna Loomans

Wagenweg 1E
1442 BX PURMEREND

Mail