Influencers.

Eigenlijk zou het heel goed zijn als een marketeer wat meer kon denken als een influencer. Ik zelf ben ook influencer. Daarom kan ik net even op een andere manier meedenken met de opdrachtgever en de influencer. Ook ben ik bekend met de struggles die er kunnen zijn voor een influencer in het begin. Want vooral als je ineens snel groeit en er wel eens iets mee zou willen verdienen, waar begin je dan? Bij wie klop je aan? En hoe vindt je mensen die je misschien kunnen helpen?

Het woord influencer vindt ik zelf eigenlijk best gek. Want we maken content en halen daar veel online bereik mee. Liever noem ik het dus online content creator. Ook denk je bij influencer misschien vooral aan instagram of vloggen op youtube.

Maar er komt steeds meer. Bijvoorbeeld podcasts met samenwerkingen en andere toffe videos waarbij creators leuke formats en series bedenken. Die misschien wel heel erg goed bij een bepaalde doelgroep aansluiten en ook nog een een veel sterkere band hebben met hun kijkers of luisteraars. Vaak is dit dan ook echt opgezet vanuit een passie. Hoe mooi is het om zulke mensen te kunnen gaan verbinden aan jouw bedrijf/merk. 

Kortom een influencer kan zo veel meer zijn dan het maken van foto's van producten. Vaak zijn ze zo ook gegroeid. Er zijn bijna geen influencers die zijn gegroeid alleen maar door iets te doen wat anderen ook al deden, vaak hebben ze iets unieks bedacht of zijn ze zelfs ergens expert in. Zo veel meer dus! En daar kun je creatief mee werken.

Influencers inzetten kan om verschillende redenen interessant zijn voor een bedrijf. Dit hoeft niet altijd om een groot budget of groot bereik te gaan, maar door middel van de juiste match komt u direct in de juiste doelgroep terecht en dat maakt influencer marketing zo interessant.

 

Een juiste match maken is makkelijker wanneer je veel influencers kent en dus weet wie wat maakt. Veel grote bedrijven onderschatten dit. En hierin probeer ik mij te onderscheiden door mij goed te verdiepen in het content wat er gemaakt wordt. En hier creators dus ook mee te helpen. 

Als een speer op de doelgroep af. Door middel van een passende creatieve campagne. Een open samenwerking met de influencer. (oké content creator vanaf nu dan) En een goede meting achteraf. 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

Meld je aan,

join the Agency! 

Laten

we een

online

bakkie doen

Diezx Agency

Diesna Loomans

Wagenweg 1E
1442 BX PURMEREND

Mail