Influencers.

Ze maken content en genereren daar online bereik mee. Liever noem ik het dus online content creator. 

 

Ook denk je bij influencer misschien vooral aan instagram of vloggen op youtube.

Maar er komt steeds meer. Bijvoorbeeld podcasts met samenwerkingen en andere toffe videos waarbij creators leuke formats en series bedenken. Live stream sessie's waar klanten in kunnen deelnemen en zo zelf ook iets kunnen toevoegen aan het content van de influencer.

 

Vooral micro influencers heel erg goed bij een bepaalde doelgroep aansluiten en ook nog een een veel sterkere band hebben met hun kijkers of luisteraars. Vaak is dit dan ook echt opgezet vanuit een passie. Hoe mooi is het om zulke mensen te kunnen gaan verbinden aan jouw bedrijf/merk wanneer jullie diezelfde doelgroep hebben?

Kortom een influencer kan zo veel meer zijn dan het maken van foto's van producten. Vaak zijn ze zo ook gegroeid. Er zijn bijna geen influencers die zijn gegroeid alleen maar door iets te doen wat anderen ook al deden, vaak hebben ze iets unieks bedacht of zijn ze zelfs ergens expert in. Zo veel meer dus! En daar kun je creatief mee werken.

Dit creatieve werken doe ik zelf alleen met de allerleukste content creators. Ik ben het overigens zelf ook en daarom kan ik vaak net even wat extra aandacht besteden aan het uitwerken en aansturen van de campagne. Daarbij scout ik zelf veel naar nieuw talent op social media zodat ik niet altijd "in dezelfde vijver" vis. 

Influencers inzetten kan om verschillende redenen interessant zijn voor een bedrijf. Dit hoeft niet altijd om een groot budget of groot bereik te gaan, maar door middel van de juiste match komt u direct in de juiste doelgroep terecht en dat maakt influencer marketing zo interessant.

Als een speer op de doelgroep af. Door middel van een passende creatieve campagne. Een open samenwerking met de influencer. (oké content creator vanaf nu dan) En een goede meting achteraf. 

Meld je aan,

join the Agency! 

Diezx Agency

Diesna Loomans

Wagenweg 1E
1442 BX PURMEREND

Mail